Web sitesi nasıl kurulur ? İlk adım


Web sitesi kurmak sanıldığı gibi o kadar da zor değildir ama çok ta kolay olduğu söylenemez. Web site kurmak için bazı şeyleri iyi bilmeniz gerekmektedir ki zorluklarla karşılaşmayasınız.

Peki bir web sitesi nasıl kurulur?

Web site kurmak için bir alan adımızın (örn : sitadı.com) ve hostingimizin olması gerekmektedir. Alan adları ücretli olarak alınmaktadır ücretsiz alan adları (örn : .tk) pek te itibar görmezler.

Alan adı nasıl alınır?

Alan adını her hangi bir alan adı sağlayıcı firmasından ala bilirsiniz. Fiyatları 15 TL ile 30 TL arasında değişe bilir bu alan adı firmasının kendisinin belirlediği fiyattır. Alan adımızı aldıktan sonra 2. adım olarak bir hosting'e de sahip olmamız gerekir.

Hosting nerden bulurum?

Hosting'i de aynı alan adı gibi bazı firmalardan ala bilirsiniz fiyatları çok değişkendir 1 TL'den 1000 TL'ye kadar hosting bula bilirsiniz. Tabii bu hostingin özelliklerine bağlı. Bazı firmalar promosyon olarak ücretsiz sponsorluk ta yapıyorlar ara sıra firmaları takip etmeniz önerimdir. Eğer benim hiç param yok acelem var hemen site açacağım derseniz de o zaman ücretsiz hosting dağıtan siteler devreye giriyor bunlardan biri de hostinger.web.tr'dir. Site ücretsiz olarak hosting vermekte fakat bazı özellikleri kısıtlanmış durumda ve biraz hit'iniz arttığı zaman hostinginiz askıya alınıyor. Ama ilk dönemde bu firmaları kullana bilirsiniz.

Hosting ile alan adım'ı nasıl ilişkilendiririm?

Bunun için hosting aldığınız size Name Server yani İsim Sunucuları veriyor. Örnek verecek olursak ns1.alanadi.com ns2.alanadı.com bu Name Serverlar'ı alan adı firmasının NS kontrol bölümüne girerek ilişkilendire bilirsiniz. İlişkilendirme süresi ip adreslerinin oturmasına bağlı olarak 24 saat'e kadar süre biliyor.

Bu yazımızda web sitesinin nasıl kurulduğuna dair ilk adımı anlattık. Kısa zamanda yeni yazılarımla diğer konulara da değineceğiz.
Yeni
« Önceki
Previous
Yeni yazı »

2 yorum

Click here for yorum
Unknown
admin
6 Mayıs 2015 12:33 ×

Öğrendiğim İyi Oldu Bro Eyv :)

-Gökhan

Reply
avatar
Unknown
admin
6 Mayıs 2015 12:34 ×

Yardımcı ola bildiysem ne mutlu bana :) .

Reply
avatar
Thanks for your comment